Medalja Grada Karlovca zapovjedniku 110. brigade Ivanu Matokoviću

 

Udruga pripadnika 110. brigade ZNG Hrvatske vojske Karlovac organizirala je redovnu izvještajnu skupštinu u prostorijama ŠSD Mladost u četvrtak, 5. prosinca. Ovom prilikom predsjednik udruge istaknuo je projekte koje je udruga organizirala i u kojima je sudjelovala u ovoj godini, kao i planove za nadolazeću.

-Dosta smo radili, kao i svake godine. Mogu samo reći da smo imali 70 događanja, što znači da smo dva mjeseca i 10 dana bili u stalnom pogonu. Bili smo na svim događanjima što se tiče državnih blagdana, obljetnica, skupština, istaknuo je Nikola Bakale, predsjednik Udruge pripadnika 110. brigade te nadodao kako je najveći projekt bio proslava 28. obljetnice ustrojavanja 110. brigade ZNG HV-a.

Prilikom skupštine podijeljena su priznanja članovima udruge koji su pridonijeli njenom djelovanju. Ovom prilikom gradonačelnik Damir Mandić dodijelio je i Medalju grada Karlovca ratnom zapovjedniku 110. brigade Ivanu Matokoviću, koji je 6.prosinca 1991. godine iz Varaždina stigao u Karlovac te vodio karlovačku brigadu godinu dana i četiri mjeseca.

-Ne mogu sad izraziti osjećaje, ali ova medalja mi znači jako puno. Zato što sam došao za zapovjednika u mjesecu prosincu u vrijeme teškog rata na ovim prostorima, a dobio sam zadaću da s brigadom branim i obranim Karlovac. Evo, hvala Bogu to smo i uspjeli, kazao je brigadir u miru Ivan Matoković.

Gradonačelnik Damir Mandić istaknuo je koja je uloga Medalje Grada Karlovca.

-Gradonačelnik medalju dodjeljuje osobama koje su u životu grada u nekom vremenu imale posebnu ulogu, koje su doprinijele razvoju i vidljivosti grada, rekao je gradonačelnik.

Zapovjednik Matoković kao i drugi zapovjednici, ističu karlovački branitelji omogućili su to da se Karlovac može razvijati, da može biti slobodan, pa su oni prvi kojima se trebaju dodjeljivati ovakve medalje. No one nisu samo njihove, one pripadaju svima onima koji su bili vođeni  željama zapovjednika poput Matokovića za boljitak Karlovca, ali i cijele zemlje.