Karlovačka rukometna škola slavi veliki 20. rođendan

355

20 godina kontinuiranog rada i djelovanja u sportskom je svijetu velik uspjeh, pogotovo ako je riječ o Rukometnoj školi u malom gradu poput Karlovca. Predsjednik Miloš Đanković, njegovi treneri i velik broj entuzijasta, volontera do sada su odgojili više od  tri i pol tisuće malih rukometaša u dobi od 6 do 15 godina, a organizirano je  i 19 prvenstava u mini rukometu na kojima je sudjelovalo tri tisuće i četiristo dvadeset ekipa s više od 34 tisuće sudionika.

Svoje prve igračke korake u rukometnoj školi Karlovac napravili su i mnogi, danas iznimno uspješni igrači koji svoje karijere grade u poznatim svjetskim klubovima, a ujedno su bili ili jesu hrvatski reprezentativci.  To su, između ostalih braća Smojver- Dominik i Domagoj, braća Obranović- Sandro i Andrej, Denis Karić, Ivan Rukavina, Tomislav Špruk, Adrian Miličević i mnogi drugi. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je jedan od najboljih igrača svijeta, Luka Cindrić  nekoliko godina igrao za karlovački klub, pod vodstvom trenera Dinka Đankovića koji je također proizašao iz rukometne škole. Dinko, inače sin predsjednika Miloša, danas je trener RK Poreč i jedan je od kvalitetnijih hrvatskih trenera.  Osim njega, još tridesetak trenera svoja znanja i vještine brusili su u karlovačkoj školi rukometa, među njima su i Tatjana Rašić, Dražen Keča, Miodrag Višnić, Danijel Grbačić, Ivan Pavlaković i mnogi drugi…

Što se tiče tekuće godine i jesenskog dijela prvenstva, rezultati svih karlovačkih selekcija na zavidnom su nivou. Većina ih zauzima jedno od prvi pet mjesta na ljestvici i po svemu sudeći, mnoge će sudjelovati na državnoj zavšnici. Kako bi ih se nagradilo za dosadašnji trud, predsjednik Đanković odlučio je u ovo predblagdansko vrijeme okupiti sve svoje male rukometaše  na jednom mjestu i najuspješnijim pojedincima dodijeliti pehare i prigodne poklončiće.

Najboljim igračicama i igračima po selekcijama proglašeni su Kristina Vuković, Lucija Stepić i Patricija Keča (seniorke), Helena Devčić, Marija Ištvanić i Malika Ajdinović (mlađe kadetkinje), Borna Kovačić, Nol Velimirović i Ivan Frković (dječaci 2006. i 2007. godište), Leonarda Perković, Franca Rajčić i Hana Skočibušić (djevojčice 2006. i 2007. godište), Lovro Župčić, Marko Bosiljevac i Ivor Anić (dječaci 2008. i 2009. godište), Sara Dolinar, Klaudia Matošević i Patricija Rajčić (djevojčice 2008. i 2009. godište), Ana Krznarić, Lara Tuškan i Karla Goršić (djevojčice 2009. godište), Ena Babić, Ema Ulemek i Sara Grgić (djevojčice 2010. i 2011. godište), Roko Pogačić, Filip Krvarić i Karlo Car (dječaci 2010. godište), Zoran Vidić, Šimun Perković i Toni Mihalić (dječaci 2011. godište), Patrik Lujić (OŠ Banija), Eva Mlinarević (OŠ Braće Seljan), Gabrijel Lukežić (OŠ Dragojle Jarnević), Dominik Požar (OŠ Dubovac), Karlo Ivšić (OŠ Duga Resa), Lorena Maćešić (OŠ Grabrik) i Krešimir Jurić (OŠ Švarča).