Udruga „Život s osmijehom“ ugostila je obitelj Khalaf iz Sirije

Udruga „Život s osmijehom“ ugostila je obitelj Khalaf iz Sirije, a dojmove članova udruge prenosimo u cijelosti:

Naše drage udomiteljske obitelji s područja Karlovačke županije u petak su organizirali blagdansko druženje za obitelj Khalaf koja dolazi iz Sirije, a trenutno su smješteni u Karlovcu.

Obitelj Khalaf ima petero članova, od kojih 4 već pohađa školu i u svega mjesec dana koliko su tu jako dobro napreduju s učenjem hrvatskoj jezika te smo uspjeli lijepo komunicirati i to na hrvatskom, engleskom i arapskom. Najljepše je bilo vidjeti djecu iz udomiteljskih obitelji i djecu obitelji Khalaf koja se međusobno druže iako se međusobno možda najbolje ni ne razumiju, što samo govori o tome da jezik nije nikakva barijera za pružiti gostoprimstvo nikome.

Naše obitelji su mogle puno naučiti od njih i bolje ih upoznati, a oni su mogli naučiti kako se naše obitelji brinu za djecu i za starije korisnike za koje se nitko nema kako brinuti. Rekli su kako im se Karlovac jako sviđa i da se za sada dobro snalaze, te da im je cilj da pronađu posao jer riječ je o mlađem bračnom paru.

Naša udruga im je ponudila da nam je pridruže u zajedničkim aktivnostima koje organiziramo za našu djecu (kreativne radionice, aktivnosti na bazenu, edukacije).

Posebno zahvaljujemo našoj udomiteljici Marini Novaković Matanić koja je i glavni organizator ovog druženja bila, a koja je ujedno i volonter u JRS- Isusovačkoj službi za izbjeglice.

Nadamo se da svi skupa da će nakon ovog druženja proizaći jedna prava prijateljska priča i da ćemo svi skupa jedni drugima pomagati i učiti puno toga jedni o drugima.