zv ljeto 2

U prošloj godini značajan porast dolazaka i noćenja turista u Karlovcu

FOTO: Pixabay

Karlovački turizam zabilježio je u 2019. godini sjajne rezultate. Turistički promet povećan je za čak 15 posto u dolascima, te 24 posto u noćenjima.

Prema podacima iz sustava eVisitor dolazaka je u 2019. godini bilo 50.168, a noćenja ukupno 82.839. Dolazaka domaćih turista bilo je 8.783. Povećanje je to od čak 28 posto u odnosu na lani. Najveći broj stranih noćenja ostvarili su turisti iz Republike Koreje, Njemačke, Poljske, Češke i Italije.

Za Karlovac i karlovački turizam 2019. godina donijela je brojne pomake, projekte i priznanja. Destinacija Karlovac bila je u finalu za izbor najuspješnije turističke destinacije kontinentalnog turizma Republike Hrvatske. Manifestacije Zvjezdano ljeto i Dani piva Karlovac u novom ruhu pozicionirali su Karlovac na kartu velikih i značajnih nacionalnih manifestacija. Tijekom cijele godine i brojna su druga događanja utjecala na povećanje turističkog prometa, te brendiranje grada kao mjesta susreta i atraktivnu turističku destinaciju.

Turistička zajednica grada Karlovca u 2019. godini započela je provedbu projekta Integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji (IQM Destination Karlovac) koji je Strategijom razvoja turizma grada Karlovca 2012.-2020. odabran kao najbolji mogući model razvoja turizma u Karlovcu. Aktivnosti u sklopu ovog projekta nastavljaju se i u ovoj godini.

-Izazova ni u 2020. godini neće nedostajati, ali mi smo na to spremni i već u prvim danima nove godine krećemo vrlo aktivno u realizaciju zacrtanih aktivnosti. Uvjerena sam da rezultati neće izostati,  rekla je Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca.