zv ljeto 2

Trojica muškaraca provaljivali u trgovine, kafiće, crkve – šteta gotovo 600 tisuća kuna

Zbog sumnje u počinjenje 10 kaznenih djela teške krađe i tri kaznena djela teške krađe u pokušaju policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca u dobi od 26, 32 i 34 godine.

Naime, dvojicu muškaraca (26, 32) sumnjiči se da su tijekom rujna 2019. godine na području Karlovca, Vojnića i Krnjaka provalili u prostorije četiri trgovačka društva, tri vjerska objekta i ugostiteljski objekt od kuda su ukrali novac, bakrene kablove, bakrenu žicu, bakrene okapnice i drugo, dok prilikom provale u još dva ugostiteljska objekta nisu ništa otuđili.

Ujedno, spomenutog 26-godišnjaka sumnjiči se i da je zajedno s 34-godišnjakom tijekom studenog 2019. godine počinio još dva kaznena djela teške krađe kojom prilikom su iz prostora trgovačkog društva u Karlovcu počupali i otuđili razne kablove, bakrene okapnice te bakrene i metalne dijelove s krovišta te jedno kazneno djelo teške krađe u pokušaju.

Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima veća je od 597 tisuća kuna. Protiv osumnjičenika će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđeno posebno izvješće, javljaju iz PU Karlovačke.