zv ljeto 2

Zoran Milanović postao novi predsjednik – čestitao Božić svima koji slave i pozvao na toleranciju

U Karlovačkoj županiji Kolinda Grabar Kitarović imala je gotovo 4 tisuće glasova više od Zorana Milanovića dok je u gradu Karlovcu Zoran Milanović bio nadmoćniji sa 625 glasova više. Glasovanju je u Karlovcu pristupilo 60,52 posto birača. Milanović je postao peti po redu predsjednik RH.

Sa gotovo 105 tisuća glasova više, Zoran Milanović je pobijedio predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i tako postao novi Hrvatski predsjednik na sljedećih 5 godina.

Veću podršku od Zorana Milanovića, Grabar Kitarović je imala u Dugoj Resi, Ogulinu, Slunju, Bariloviću, Bosiljevu, Cetingradu, Draganiću, Generalskom stolu, Josipdolu, Lasinji, Netretiću, Rakovici, Saborskom, Tounju i Žakanju.

Osim u Karlovcu, Zoran Milanović je trijumfirao u Ozlju, Kamanju, Krnjaku, Plaškom, Ribniku i Vojniću.

U svojem prvom govoru nakon objave rezultata izbora, Milanović je među ostalim istaknuo važnost tolerancije, a s istom misli je danas poslao i čestitku svima koji slave Božić po julijanskom kalendaru:

“Svim građankama i građanima Republike Hrvatske koji slave po julijanskom kalendaru želim sretan Božić. Međusobno uvažavanje i razumijevanje, kao i poštivanje prava drugog i drugačijeg jedini su način da stvaramo napredno, otvoreno i tolerantno društvo u kojemu ćemo biti različiti, ali jednaki. Neka božićne poruke mira i ljubavi ispune vaše domove u godini pred nama. Hristos se rodi.”

Jesu li Karlovčani iznenađeni ovakvim izbornim rezultatima i što očekuju od novog predsjednika pogledajte u Dnevniku Trend tv-a u 20:15.