Dolasci u Aquatiku i dalje u porastu – dobri rezultati 2019. godine

U 2019. godini Aquatika je i dalje bila jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija u Karlovcu i županiji. U 2019. godini sveukupno ju je posjetilo 73.161 posjetitelja, što predstavlja povećanje od 3 posto u odnosu na 2018. godinu.

Većinu posjetitelja i dalje čine posjetitelji iz Hrvatske, a posjetilo ju je i 3.893 stranih turista. Najvećim udjelom se radi o turistima iz Slovenije, Njemačke, Italije, Češke, Nizozemske, Češke, Mađarske, Poljske, a za akvarij su saznali najviše preko interneta.

-Aquatika je i dalje jako atraktivna, dobro posjećena i to je zapravo dokaz je ona izvrstan i kvalitetan projekt, istaknula je ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš te nadodala kako se Aquatika oglašava u smještajnim kapacitetima Karlovačke županije, Gradu Zagrebu, tako da posjetitelji koji dolaze u Karlovac imaju što vidjeti, zadržavaju se duže u Karlovcu, dolaze u Aquatiku i ostale turističke atrakcije i tako Aquatika direktno utječe na razvoj turizma u Karlovcu.

Turiste privlače i različite manifestacije koje se organiziraju u Aquatici, pa je tako Aquatiku posjetilo mnoštvo posjetitelja za vrijeme Noći muzeja kada svoja vrata otvaraju svim znatiželjnicima. Tako će biti i ove godine kada će omogućiti besplatan obilazak akvarija uz otvaranje brojnih izložbi i zanimljivog dodatnog sadržaja. Podsjetimo, Noć muzeja ove godine održava se 31. siječnja.