Akcije sakupljanja tekstila u 12 škola Karlovačke županije

U sklopu projekta Vallisa Colapisa ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!“ kreću volonterske akcije sakupljanja tekstila. Naime, kroz projekt surađuju sa šest škola i školskih udruga s područja Karlovačke županije u kojima učitelje i učenike voditelji projekta educiraju o održivom razvoju. Kako bi se znanje o održivom razvoju proširilo te kako bi se poboljšala suradnja i umrežavanje, ovih je šest škola održalo motivacijsko-edukativne radionice u još šest škola Karlovačke županije.

Na ovaj način će ukupno 12 škola i njihovih zdrzga održavati volonterske akcija sakupljanja tekstila čime se povećava znanje o važnosti recikliranja i ekologije te ispravnog postupanja s otpadom. Volonterske akcije će se kroz projekt održati ukupno tri puta, a prva kreće već ovaj tjedan.

Škole pozivaju sve učenike, roditelje, pojedince, volontere, udruge i sve iz lokalne zajednice da se odazovu ovom pozivu i donesu tekstil koji im više ne treba u njima najbližu školu. Po sakupljeni tekstil doći će socijalnaudruga Humana Nova i odvesti ga u svoje pogone za preradu tekstila. Najbolja škola u ovim akcijama bit će nagrađena izletom u pogone Humana Nove.

Raspored akcija:

14.1. Osnovna škola “Slava Raškaj” Ozalj – do 13 i 30 sati

14.1. Područna škola Mali Erjavec (Ozalj) – do 13 sati

14.1. Osnovna škola Mahično – do 12 i 30 sati

16.1. Osnovna škola Banija/Područna škola Hrnetić – do 13 sati

17.1. Osnovna škola Draganići – do 11 sati

21.1. Osnovna škola Žakanje – do 14 sati

21.1. Područna škola Kamanje – do 13 i 30 sati

22.1. Srednja škola Duga Resa – do 10 sati

23.1. Osnovna škola Turanj – do 13 sati

24.1. Osnovna škola Generalski Stol – do 11 i 45 sati

Akcije će se održavati i nakon 24. siječnja, a raspored možete pronaći na stranci projekta ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!