GD Crvenog križa Karlovac poziva dobrovoljne darivatelje krvi na nove akcije

273

Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac sljedeći tjedan planira realizirati pet akcija dobrovoljnog darivanja krvi. U planu je prikupiti 400 doza krvi, a potrebe su uobičajene, ispričala nam je voditeljica Renata Bogović.

Prva od akcija će biti u Policijskoj upravi Karlovačkoj, 22. siječnja od 8 do 11 sati. Istog dana, ali u prostorima GD Crvenog križa Karlovac, na adresi Smičiklasova 25 će biti akcija od 12 do 16 sati. Nastavak akcije slijedi 23. siječnja od 9 do 12 sati u Vojarni Kamensko, istog dana u Smičiklasovoj 25 će se prikupljati krv od 13 do 17 sati. Posljednja akcija je 24. siječnja od 9 do 15 sati, također u Smičiklasovoj 25.

U Gradskom društvu Crvenog križa Karlovac pozivaju sve dosadašnje dobrovoljne darivatelje krvi da se odazovu akciji, ali i sve nove koji još nisu darivali krv.

Akcije nisu ništa drugačije od ostalih, a i potrebe za dozama ne odstupaju puno od prethodnih razdoblja akcija, rekla je Bogović.

Prošle godine u Karlovcu se akcijama odazvalo 3 652 darivatelja, od čega je 3 370 darivatelja uspješno darovalo krv, a od toga je bilo 178 novih darivatelja krvi. Ove godine ih očekuju još više. U planu je prikupiti 4 100 doza krvi u godinu dana.