Kraj kalvarije Borlinčana? – sutra bi trebali biti gotovi radovi na raskrižju Žumberačke i Ljubljanske

Kalvarija Borlinčana kao i stanovnika Male i Velike Jelse još uvijek traje. Više od sedam mjeseci traju radovi na D6. Do sada se nisu poštivali rokovi, kao niti onaj posljednji. Naime, raskrižje Žumberačke i Ljubljanske trebalo je biti gotovo 31. siječnja, a radovi su još uvijek u tijeku. Dobra je vijest da se radovi, iako nakon roka, približavaju kraju. Trebali biti gotovi do kraja tjedna.

-Ja očekuje najkasnije u petak da će se uspjeti napraviti ono što je dogovoreno, te da će se promet pustiti ili u petak navečer ili u subotu ujutro. Treba asfaltirat cijeli taj dio, istaknuo je Damir Mandić, Gradonačelnik Karlovca.

Poručio je i kako Grad nije forsirao završetak radova do 31. siječnja , jer su produženje zatražili i odgovorni inženjer i izvođač, zbog kompleksnosti radova.

Gradonačelnik ističe kako nije zadovoljan načinom na koji se dosadašnji dio posla odradio, niti od strane Hrvatskih cesta, niti od izvođača. Ipak, nada se kako će radovi krenuti smjerom s kojim će biti zadovoljan Grad, ali prije svega stanovnici. No ako se nepoštivanje rokova i neozbiljno odrađivanje posla nastavi, morat će se razmotriti druge opcije.

-Mi stvarno sa svoje strane inzistiramo i tražimo, ne samo brzinu nego i kvalitetu radova. U jednom trenutku, ako ovo se ne ubrza i ne poboljša bojim se da ćemo doći u situaciju da se razgovara i o opciji je li to ovaj izvođač ili ne. Opet ponavljam, odgovornost za to je na Hrvatskim cestama, zaključio je Mandić.

Jedan od najzahtjevnijih dijelova privodi se kraju, no gradonačelnik ističe kako je važno vidjeti u kojem će smjeru radovi ići dalje. U ponedjeljak, 10. veljače, na njegovu inicijativu organizira se sastanak na kojem će izvođač te Hrvatske ceste predložiti daljnji razvoj projekta.