Svečano otvoren dječji vrtić Bambi u Lasinji- prvi vrtić ove općine

Po prvi put u povijesti općina Lasinja ima dječji vrtić nazvan Bambi koji je već u upotrebi. Vrtić i njegov okoliš koštali su oko milijun i pol tisuća kuna, od čega je osamstotinjak tisuća kuna financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku, a ostatak općina Lasinja.

Smještajni kapaciteti vrtića su puni, a odgojna grupa broji dvadesetero djece. Još 16 malih Lasinjana je smješteno u vrtiću u Pisarovini. Na listi čekanja za vrtić trenutno nema djece, no u općini vjeruju da će potreba u budućnosti biti i zato je u planu daljnje uređivanje objekata za smještaj budućih vrtićanaca, a u tome Lasinja ima punu podršku Karlovačke županije.

Vrijednost sveukupnih projekata odrađenih u Lasinji prošle godine iznosi preko 8 i pol milijuna kuna. Osim vrtića, u Lasinji je izgrađen i atraktivan sportski kompleks koji ima nogometno, košarkaško, odbojkaško i tenisko igralište te teretanu na otvorenom. Na redu je i gradnja rotora koji će biti od pomoći vozačima.

Ovakvim projektima cilj je pružiti mladim obiteljima sve što im je potrebno za ugodan boravak u općini i zadržati ih u ovim ruralnim područjima.