Jelićev favorit za zamjenika predsjednika HDZ Medved, članovima stranke poručuje glasajte po savijesti

Karlovački župan Damir Jelić istaknuo je kako će na unutarstranačkim izborima glasati po svojoj savjesti, te pozvao kolege da učine isto, no dao je do znanja tko mu je favorit.

– Ukoliko netko želi dati podršku bilo kojem od kandidata , neka to slobodno učini te prema vlastitom nahođenju iskaže podršku na osobnoj razini. U demokratičnom raspoloženju dopustimo svim kandidatima da se predstave na jednak način., istaknuo je Jelić te nadodao kako uz poštovanje prema Penavi, sugerira članovima stranke da ipak na izborima podrže Tomu Medveda za zamjenika predsjednika HDZ-a, kao kandidata iz naše županije.

Unutarstranački izbori u HDZ-u održat će se 15. ožujka. Dva su kandidata – Andrej Plenković, za njegovog zamjenika postavljen bi bio Tomo Medved, a za potpredsjednike Oleg Butković, Branko Bačić, Ivan Anušić i Zdravka Bušić, a glasnogovornik kampanje je Davor Božinović.

Drugi kandidat za predsjednika je Miro Kovač. Njegov kandidat za zamjenik je Ivan Penava te Davor Ivo Stier i Milijan Brkić kao kandidati za potpredsjednike HDZ-a.

Svoj glas može dati čak 211.492 člana HDZ-a.