
Turistička zajednica grada Karlovca u suradnji s Klubom Gastronaut organizira od 19. do 21. veljače besplatnu edukaciju za kuhare ugostiteljskih objekata s područja Karlovca. Radi se o restoranima koju su uključeni u projekt Integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji Karlovac, ali i onima koji se planiraju priključiti projektu.
Cilj edukacije je razmjena znanja i iskustava o lokalnim proizvodima i receptima kako bi zajedničkim snagama pozicionirali Karlovac kao kvalitetnu gastro destinaciju. Edukacija će ujedno biti podloga za gastro evente koji će se realizirati ove godine prema novom konceptu.
Radionice će se održati u Trgovačko ugostiteljskoj školi u Karlovcu. Neke od tema koje će biti obrađene na edukaciji su samonikle gljive, kuhanje jela od gljiva, pivo, odnosno upotreba piva u pripremi jela. Kuhari karlovačkih restorana će proširiti svoja znanja o ovim karlovačkih gastronomskim temama, a neka jela koja će pripremati na radionici su namaz od gljiva, rižot s gljivama, smuđ u pivskom tijestu, pivska juha, domaći rezanci u umaku od piva.
Kulinarske radionice vodit će Ivana Vukmanić, promotorica lokalne i kreativne karlovačke kuhinje, pobjednica 3. Kupa kuhara, suvlasnica restorana DP i Mrežnička kuća iz Donjeg Zvečaja, i Saša Bešlić, Master Cherf s licencom World Association od Cherf Societes.