Izložba “Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” akademskih slikara kćeri i oca Kristine Mareković i Ivice Ivana Marekovića otvorena je na blagdan zaštitnika umjetnika dominikanca Blaženog Angelica u utorak 18. veljače 2020. u multimedijalnoj dvorani „Fr. Dominik Barač“ dominikanskoga samostana i župe bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici.

U ime domaćina pozdravljene je okupio i izložbu na kraju otvorio prior dominikanskoga samostana fr. Marinko Zadro, izložbeni projekt predstavio je rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa iz Karlovca mons. Antun Sente ml., a samu izložbu likovni kritičar Stanko Špoljarić. Govorio je i autor Ivica Ivan Mareković. U glazbenom dijelu programa nastupio je župni zbor „Osvit“, a voditeljica programa bila je predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ dr. Tanja Baran.

Izložbu su, koja će se moći razgledati tijekom korizme, organizirali Nacionalno svetište sv. Josipa iz Karlovca, dominikanski samostan bl. Augustina Kažotića i  Udruga za promicanje znamenitih Križevčana ”Dr. Stjepan Kranjčić”.  Izložbeni projekt „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ započeo je u Križevcima 2009. godine za potrebe četverodnevne manifestacije Dana hrvatskih svetaca i blaženika. Uz domaćine Udrugu za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“, predvodnica izložbe bila je Galerija „Laudato“ iz Zagreba predvođena direktoricom Ksenijom Abramović. Pete je godine manifestacije, 2013., odlučeno da će se izložba nakon Križevaca postavljati u sredinama u kojima se na osobit način štuju hrvatski sveci i blaženici.