Coca cola Cup u Ozlju

U školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Slave Raškaj u Ozlju, šest malonogometnih ekipa, od kojih i dvije zenske, iz Grada domaćina i Žakanja odigrali su kvalifikacijski turnir u sklopu Coca-Cola Cupa 2020. Riječ je o najvećem turniru u malom nogometu koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 120 gradova i mjesta u Hrvatskoj.

Coca- Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se do svibnja nakon čega će uslijediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od tri tisuće ekipa. Svaki turnir uvijek je primjer fair play igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je velik: plasman na državnu završnicu u Splitu koja će se održati krajem srpnja.

Novost u sustavu Coca-Cola Cupa je uvođenje kategorije ženskog nogometa, tako da se sad sve djevojke zaljubljene u ovaj sport mogu okušati se u natjecanjima s vršnjakinjama, družiti se i boriti za nastup u Splitu.

Mlade sportske nade ovom je prilikom došla podržati i ozaljska pročelnica Lidija Bošnjak, koju veseli vidjeti djecu zainteresiranu za bavljenje fizičkom aktivnosti.

Podsjetimo, Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova – u malom nogometu, Coca -Cola Cupu u nogometu, Kinder turniru u košarci, HEP turniru u rukometu, odbojci, Hrvatska pošta Cupu u tenisu, stolnom tenis, odbojci na pijesku, šahu, graničaru i atletici.