HGSS-ovci u subotu u Ogulinu – obilježavanje 70 godina postojanja službe

122

Hrvatska gorska služba spašavanja obilježava 70 godina postojanja Službe. Tom prilikom organiziraju aktivnosti pod sloganom „Niti koje nas povezuju” u kolijevci alpinizma – Ogulinu. Tom prilikom obilježit će i 56 godina dugu tradiciju alpinizma i spašavanja ogulinske Stanice HGSS-a. Događaji će se održati u subotu, 7. ožujka 2020., u prostoru Stanice Ogulin, Bernardina Frankopana 18, od 9 do 16 sati, te iznad kanjona „Đulin ponor” u 11 sati.

Članovi Stanice Ogulin izvest će zanimljivu i poučnu vježbu spašavanja iz 40 metara dubokog kanjona „Đulin ponor”, koju se može izravno promatrati s mosta nad Ponorom. Nakon vježbe planirana je tura alpinističkom zbirkom Zavičajnog muzeja koju će voditi jedan od najstarijih članova Službe i jedan od osnivača muzeja, Borislav Aleraj-Akac, interno poznat kao „Biblija HGSS-a”.

Na Danima otvorenih vrata, posjetitelji će moći upoznati spašavatelje i cijeli dan razgledavati zimsku i ljetnu opremu poput skija, nosila za stijensko, zimsko i speleo spašavanje, terenskih vozila ili motornih saonica te komunikacijsku i logističku opremu koja se koristi u akcijama.