S Nacionalnog stožera od 21. ožujka u 11 sati: Obustavlja se javni promet na 30 dana

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio dvije nove odluke: o privremenoj obustavi javnog prometa i o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu.

Kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom privremeno se obustavlja javni promet u trajanju od 30 dana od dana donošenja odluke. Privremena obustava odnosi se na: javni linijski prijevoz putnika u unutarnjem cestovnom prometu, izuzev autotaksi prijevoza, javni linijski prijevoz putnika u međunarodnom cestovnom prometu, javni prijevoz osoba u željezničkom prometu, tramvajski i drugi javnogradski promet te sve ostale nespomenute vrste javnog prijevoza (žičare, uspinjače itd.)

Na 30 dana zatvaraju se i svi željeznički i autobusni kolodvori. Odluka se primjenjuje od 22. ožujka 2020.

Što se tiče mjera ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu ograničava se javni prijevoz putnika, tereta i vozila prema otocima i poluotoku Pelješcu u RH. Zabranjuje se održavanje svih redovnih brzobrodskih linija u obalnom linijskom pomorskom prometu za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19 na području RH, izuzev u slučaju hitnih intervencija uz odobrenje Stožera civilne zaštite RH.