Stožer CZ Karlovačke županije: Propusnice tražite samo za nužne stvari i obraćajte se nadležnim stožerima!

435

U Karlovačkoj županiji je ukupno 16 osoba pozitivno na koronavirus, 10 osoba je u OB Karlovac, dvije osobe su u bolnici u Zagrebu, a četiri na kućnom liječenju, to jest, u kućnoj izolaciji. Radi se o sedam žena i devet muškaraca. Zabilježeno je 126 kontakata oboljelih osoba, od čega je u samoizolaciji 101 kontakt. Čekaju se rezultati još tri nalaza uzetih uzoraka, a do sada su u OB Karlovac uzeta sveukupno 82 uzorka na testiranje. Starosna dob oboljelih se kreće od 37 do 82 godine, a prosječna dob je 58 godina, potvrđeno je na konferenciji Stožera CZ Karlovačke županije.

Epidemiologinja Biserka Hranilović je još jednom pozvala sve građane da se drže uputa i mjera kako bi se zaustavilo širenje zaraze koronavirusom.

”Od izuzetne je važnosti da se osoba kod koje se potvrdi koronavirus prisjeti svih osoba s kojima je bila u kontaktu. Veličina epidemije ovisi o nama i našoj odgovornosti. Smanjite svoje kontakte s drugim osobama”, istaknula je doktorica Biserka Hranilović.

”Apeliramo na poslodavce da traže propusnice za kretanje samo za nužne stvari. Također za sve propusnice obraćajte se nadležnim stožerima, a u iznimnim slučajevima županijskom stožeru. U narednom razdoblju pokušat ćemo urediti da se propusnice dobivaju elektroničkim putem, a ne osobnim.”, rekao je Goran Franković, zamjenik načelnika Stožera CZ Karlovačke županije.

Na stožeru je istaknuto i da bi građani ispred ulaza u trgovine trebali držati razmak od dva metra. Ukoliko će se i dalje stvarati gužve i građani se neće držati ovih mjera, zatvorit će se pojedini takvi objekti, rekao je Franković.

Karlovačka policija provodi nadzor kretanja građana na 12 točaka diljem županije. Te točke nisu konstantne i mijenjat će se s vremenom. Do sada je zabilježeno 38 slučajeva kršenja mjera samoizolacije što je pet posto od ukupne populacije i to nije puno, rekao je načelnik PU Karlovačke, Darko Bratić.

Što se tiče migranata, pritisak na granicama je puno manji, potvrdio je Bratić.