Dva policajca zaražena koronavirusom, a 90 njih u samoizolaciji

511

U Hrvatskoj je zabilježeno 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa ih je trenutno ukupno 481. Zaražena su i dva policajca, a 90 djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova su pod mjerama samoizolacije, potvrđeno je na Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

Povećava se broj testiranja. Ukupno je testirano 3958 uzoraka, od čega je samo jučer obavljeno 566. Na respiratoru je 14 bolesnika – osam u Zagrebu, tri u Osijeku te po jedan u Rijeci, Splitu i Dubrovniku. Beroš je istaknuo da je od ukupnog broja bolesnika njih tri posto na respiratoru, što je zadovoljavajuće jer su projekcije govorile da će se raditi o pet posto bolesnika.

“Ako kompariramo povećanje od jučer ujutro, i dalje držimo situaciju pod kontrolom. Nema eksponencijalnog rasta zaraženih, što je od iznimne važnosti”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

”Dva zaražena policajca su bila pod mjerama samoizolacije. Oni su ranije bili testirani te su bili negativni na koronavirus, ali drugo testiranje je pokazalo da su ipak zaraženi”, pojasnio je Nikola Milina glavni ravnatelj policije podsjetivši da su policijski službenici od prvog dana pojave epidemije glavna potpora zdravstvenom sustavu.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović zahvalio se građanima koji poštuju mjere i odluke Stožera. ”Svi koji nisu u nužnim službama moraju polako usporavati ritam, kako bi se resursi i energija sačuvali za zdravstvene radnike, policiju i zaštitare. Poruka građanima je – ostanite doma, neka to bude vaša zadaća, a mi smo tu da radimo sve što je moguće da držimo sve pod kontrolom”, poručio je Božinović.