Mole se građani da propusnice traže isključivo u slučaju krajnje nužnosti

Stožer civilne zaštite grada Karlovca izdaje propusnice iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osobnih potrepština. Propusnice se izdaju maksimalno restriktivno i u slučaju krajnje nužnosti.

Propusnice nisu potrebne za kretanje unutar granica Karlovca, koje također treba biti na minimumu nužnosti, a da propusnice za obavljanje poslovne djelatnosti izdaje poslodavac.

Mole se građani da sve zahtjeve šalju putem email adrese propusnica@karlovac.hr . Zahtjev za propusnicu mogu pronaći na službenoj web stranici Grada Karlovca.

Do sada je izdano 275 propusnica, s tim da svakim satom broj izdanih propusnica raste. Apeliramo na građane da propusnice zatraže zaista u slučaju krajnje nužnosti, s obzirom na trenutno stanje i mjere zaštite od širenja virusa COVID -19. Jednako tako pozivamo građane na razumijevanje prilikom čekanja odgovora za izdavanje propusnica. Ukoliko propusnicu trebate za tekući dan, zahtjev pošaljite što ranije ujutro prethodni dan, pručuju iz Grada Karlovca.

Mole se građani da u što većoj mjeri koriste elektronski način komunikacije u cilju smanjenja dolaska u gradsku upravu, što je i preporuka Stožera civilne zaštite RH. S obzirom da su zahtjevi dostupni online molimo da ih što preciznije ispunite, kako bi se smanjilo vrijeme komunikacije objašnjavanja postupka, a dobilo više vremena za izdavanje propusnice.