Protueksplozijskoj službi Uprave policije isporučeno pet terenskih vozila

Zahvaljujući uspješnoj provedbi Projekta “Jačanje kapaciteta Ministarstva unutarnjih poslova: u zaštiti ljudi i kritične infrastrukture od događaja koji mogu ugroziti sigurnost, uključujući djelotvorno upravljanje rizicima i krizama koji mogu ugroziti sigurnost, te borbi protiv terorizma“, liniji rada protueksplozijske zaštite Uprave policije je isporučeno pet terenskih interventnih vozila. Svečane primopredaje zbog preporuka suzbijanja širenja Koronavirusa nije bilo, priopćili su iz MUP-a.

Ovaj Projekt ukupne vrijednosti 1.107.390,00 EUR sufinanciran je u iznosu od 90% sredstvima Fonda za unutarnju sigurnost – Policija, a pored nabave vozila uključuje nabavu razne specijalističke opreme, stručna usavršavanja policijskih službenika u zemlji i inozemstvu, kao i razmjenu informacija na međunarodnim skupovima.

Isporučena vozila zasigurno će podići razinu učinkovitosti i mobilnosti policijskih službenika, a namijenjena su za Protueksplozijsku službu Uprave policije, Protueksplozijsku službu PU zagrebačke, Protueksplozijski odjel PU splitsko-dalmatinske, Protueksplozijski odjel PU primorsko-goranske i Protueksplozijski odjel PU osječko-baranjske.

foto: mup.gov.hr