Sva rukometna natjecanja odgođena do 15.travnja

Nova odluka HRS-a

Hrvatski rukometni savez donio je odluku o odgodi nastavka natjecanja minimalno do 15.travnja.

Prema prvotnom scenariju, natjecanja su trebala krenuti prvog travnja, no s obzirom na lošu situaciju u cijeloj zemlji i niz restrikcija , donesen je zaključak o produženju pauze.

Temeljem članka 65. Statuta Hrvatskog rukometnog saveza (HRS), kojim Predsjednik ima pravo samostalno donositi odluke iz djelokruga rada Upravnog odbora HRS-a koje su od interesa za hrvatski rukomet, a imajući u vidu trenutačnu nemogućnost sazivanja Upravnog odbora zbog novonastale situacije s korona virusom, a slijedeći izrečenu odluku o obustavi svih natjecanja do 01. travnja 2020. godine koja je donijeta 12. ožujka 2020., Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac je donio odluku o obustavi svih natjecanja u nacionalnim ligama, kao i u svim natjecanjima u kojima bi hrvatski klubovi ili reprezentacije trebali biti domaćini do srijede, 15. travnja 2020. godine”, priopćio je Hrvatski rukometni savez.

Naravno, ako se situacija ne normalizira do sredine travnja, može se očekivati i daljnje produljenje suspenzije natjecanja.

Karlovačkim rukometašima i rukometašicama ovo je, kao i svima, teško palo, no većina ih koristi vrijeme za vježbanje kod kuće. Isto tako, s obzirom na to da sportski život nikome od njih u normalnim uvjetima ne ostavlja previše vremena za druženje s obitelji, sada to mogu nadoknaditi.