Nastavljaju se pobožnosti Svetom Josipu, no bez vjernika i uz pridržavanje mjera opreza

Velika pobožnost svetom Josipu se nastavlja iako je na snazi zabrana javnih okupljanja. Pobožnost svetom Josipu na jedanaestu srijedu Velike pobožnosti, 1. travnja, predvodio je mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta, a misno slavlje vlč. Ivan Vučak, upravitelj Župe Presvetog Trojstva iz Krašića. Svojim pjevanjem misno su slavlje animirali brat i sestra Lovro i Lucija Klarić, dok ih je na orguljama pratio Josip Krajačić. Svoj glazbeni doprinos dala je i sestra Blandina Rakarić, pjevajući litanije svetom Josipu. Svi su oni bili na višemetarskoj razdaljenosti što je u Nacionalom svetištu koje prima oko 1.500 hodočasnika lako ostvario.

U propovijedi je vlč. Vučak kazao: „Iako se i mi nalazimo u užarenoj peći poput junaka današnjih misnih čitanja, Šadraka, Mešaka i Abed Nega, primjećujem da cijela Hrvatska pjeva s tolikim nebeskim zaštitnicima, sa svetim Josipom, s blaženim Alojzijem Stepincem, sa svima onima koji su se pouzdavali u Gospodina Boga našega, jer upravo nam o tome govori prvo čitanje, kako nam Gospodin daje snagu da pjevamo sada još jače, još jače molimo i zahvalimo dobrom Bogu. Iako se nalazimo u užarenoj peći koronavirusa, želimo biti još bliže Bogu. Nalazimo se u korizmi, kada razmatramo postaje Isusova križnog puta. Poput Isusa Krista, i mi smijemo moliti da nas mimoiđe zlo zaraze od koronavirusa, ali ne kako mi hoćemo, već poput Krista želimo moliti da se vrši ne naša volja, već volja Božja”.

Pobožnost svetom Josipu kao i misno slavlje moglo se pratiti putem Laudato televizije.

Podsjetimo, misna slavlja svakog se dana prenose i na TREND TV-u od 19 i 30 sati, a predvode ih svećenici Karlovačkog dekanata.