Duga Resa počela s proizvodnjom nosača za zaštitne plastične vizire za glavu i lice na 3D printeru u Poduzetničkom inkubatoru

Duga Resa je počela s proizvodnjom nosača za zaštitne plastične vizire za glavu i lice na 3D printeru u tamošnjem Poduzetničkom inkubatoru. Na printane nosače pričvršćuje će se zaštitna folija te se stavljaju elastične gumice. Prvih 16 komada gotovih vizira isporučeno je već Specijalnoj bolnici za produženo liječenje u Dugoj Resi. Dnevna proizvodnja kreće se oko 25,26 komada. Viziri će prvo biti donirani prema potrebama bolnicama i domovima zdravlja na području Karlovačke županije, a onda i šire. Sam vizir sprječava kapljično prenošenje zaraze. Ispod njega je potrebno nositi zaštitnu masku, a sam vizir se nakon dezinfekcije može opet nositi te se plastična folija po potrebi može zamijeniti.

– Zahvaljujemo tvrtki IZIT d.o.o. iz Zagreba bez čije pomoći ovaj projekt ne bi zaživio. Ovo je primjer kako se i naš grad svojim skromnim doprinosom aktivno uključuje u prevenciju širenja zaraze COVID-19, stoji na službenim stranicama Grada.