I dalje 90 potvrđenih na COVID-19 u Zagrebačkoj županiji

“Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka 06.travnja do 11 sati evidentirano je 90 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom što znači da u posljednja 24 sata nema novooboljelih, ali je jedna osoba izliječena. Do sada je izliječeno 9 osoba, a jedna je preminula.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima osam ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Broj oboljelih prema ISPOSTAVAMA Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Napominjemo brojevi u tablici se odnose na ispostave Zavoda koji obrađuju podatke ZA GRAD I OKOLNE OPĆINE!

ISPOSTAVE

POTVRĐENI SLUČAJEVI

IZLIJEČENI

UMRLI

ISPOSTAVA SAMOBOR

3

SVETA NEDELJA 15

8

ISPOSTAVA ZAPREŠIĆ

19

ISPOSTAVA JASTREBARSKO

1

ISPOSTAVA VELIKA GORICA

28

1 (29.03)

ISPOSTAVA IVANIĆ-GRAD

6

ISPOSTAVA DUGO SELO

14

1

ISPOSTAVA VRBOVEC

1

ISPOSTAVA SV. IVAN ZELINA

3

UKUPNO

90

9

1

Sljedeće informacije bit će objavljene u utorak, 7.travnja oko 11 sati na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr čim ih zaprimimo od strane Županijskog zavoda za javno zdravstvo.

Podsjećamo i da su na području Zagrebačke županije osposobljenje 3 COVID-19 ambulante za uzimanje briseva za testove na koronavirus i to u ispostavama Doma zdravlja u Samoboru, Velikoj Gorici i Ivanić-Gradu. Napominjemo kako se brisevi u spomenutim izdvojenim ambulantama uzimaju ISKLJUČIVO NA NALOG LIJEČNIKA OBITELJSKE MEDICINE, a za osobe s područja koja ta ispostava pokriva. Također naglašavamo kako će svaka osoba dobiti KONKRETAN TERMIN kada treba doći u ambulantu kako bi se uzeo bris. Više informacija je dostupno ovdje.

Pozivamo stanovnike Zagrebačke županije da poštuju upute Stožera civilne zaštite RH jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana”, poručuju iz Zagrebačke županije.