Završena energetska obnova Prirodoslovne škole u Karlovcu

Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar danas je, u pratnji ravnatelja Prirodoslovne škole u Karlovcu Nenada Klasana i vlasnika tvrtke SA Bišćan d.o.o. Alenka Bišćana, obišla Prirodoslovnu školu na kojoj je upravo završio projekt energetske obnove. Energetska obnova zgrade Prirodoslovne škole projekt je koji je finaciran EU sredstvima te decentraliziranim sredstvima Karlovačke županije. Vrijednost projekta je gotovo 6,6 milijuna kuna, od čega su EU sredstva preko 5,4 milijuna kuna, dok je Karlovačka županija osigurala 1,144.037,88 kuna. Europska sredstva osigurana su putem Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Predmet energetske obnove bila je zgrada škole sa školskom sportskom dvoranom. Zamijenjena je tako vanjska stolarija, ugrađena toplinska izolacija unutarnjih i vanjskih zidova, sanirani stropovi prema negrijanom krovištu, ugrađena LED rasvjeta te ugrađeno grijanje kombinacijom solara i plinske kotlovnice, a sve u svrhu povećanja energetske učinkovitosti. Novo energetsko stanje rezultiralo je povećanjem energetskog razreda zgrade iz D u B energetski razred.

Radove je izvela zajednica ponuditelja predvođena domaćom tvrtkom SA Bišćan d.o.o. koji su posao završili u ugovorenom roku.

Zamjenica župana izrazila je zadovoljstvo viđenim, izgledom i kvalitetom izvedenih radova, što će znatno doprinijeti uštedama u utrošku energenata te popraviti radno okruženje učenicima, profesorima i ostalim zaposlenicima.