Izložba “Biti Ptica” dostupna na web stranicama Aquatike

U  vrijeme socijalnog distanciranja i nemogućnosti rada Aquatike zbog epidemije korona virusa, odlučili su novu izložbu napraviti u online izdanju na web i Facebook stranicama Aquatike. Radi se o izložbi fotografija pod nazivom „Biti ptica“ autora Vlade Pirša.

Izložbu možete pogledati OVDJE:

Naime, budući naši posjetitelji ne mogu doći posjetiti akvarij, odlučili smo dio sadržaja donesti u njihove domove, javljaju iz Aquatike.

Autor izložbe, Vlado Pirša rođen je 1977. godine u Zagrebu. Odmor od radne svakodnevice u sektoru trgovine obogaćuje istraživanjem divlje prirode i životinja. Posljednjih deset godina istraživanje upotpunjuje fotografijom, dignuvši „letvicu“ na višu razinu od hobija. Lijepe osjećaje koje mu je priroda dala tokom godina sada želi vratiti putem ove izložbe, te odati priznanje najranjivijim životinjskim skupinama, u ovom slučaju pticama. Izložbu stoga posvećuje ovim herojima preživljavanja u divljini. Čudesnih vještina i navika pa sve do šarolikih duginih boja perja, ptice su važan dio ekosustava. Njima je svaka sekunda u danu preživljavanje, borba za hranom ili kako ne postati tuđa hrana, pa zato zaslužuju biti prave zvijezde ove izložbe.

Izložba je inače i fizički postavljena u kongresnoj dvorani Aquatike te će se moći razgledati nakon što se vrata za posjetitelje ponovno otvore, odnosno kada se epidemija završi.