Kod Bosiljeva uhvaćeni muškarac i žena – švercali više od tri kile droge “Speed”

U srijedu 22. travnja na autocesti A1, kod čvora Bosiljevo, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije zaustavili su osobno vozilo zagrebačkih registracija kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a na mjestu suvozača nalazila se 28-godišnja hrvatska državljanka.

Tijekom kontrole vozača i vozila, posumnjalo se da se u vozilu prevozi droga zbog čega su daljnje postupanje preuzeli policijski službenici Policijske uprave karlovačke. Temeljem Naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu izvršili su pretragu vozila kojom prilikom je u prtljažniku pronađeno ukupno 3.035 grama suhe bijele praškaste tvari za koju je preliminarnim ispitivanjem utvrđeno da se radi o drogi „Amfetamin“ tipa „Speed“. Pronađena droga biti će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv 37-godišnjaka i 28-godišnjakinje podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, dok je 37-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku.