Videonajava za knjigu “Gospođica Neću” osvojila prvo mjesto- nagrada otišla u Dugu Resu

Nakon što je gimnazijalka Gabriela Prpić osvojila 1. nagradu nacionalnog Booktrailer Film Festivala u organizaciji Gimnazije Karlovac, vijest o najnovijem uspjehu o videonajavama knjiga dolazi iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Duga Resa. Njihova Medijska grupa pod vodstvom učiteljice Sandre Protulipac Tarabić osvojila je 1. nagradu „Javnog poziva učenicima osnovnih i srednjih škola za videonajave knjiga “Ministarstva kulture Republike Hrvatske za igrani film „Neću“- najavu knjige „Gospođica Neću“ Sunčane Škrinjarić, u kategoriji 1. -4. razreda OŠ.

 

U nastanku filma sudjelovali su učenici 2. razreda OŠ „Vladimir Nazor“ iz Duge Rese: Filip Ćorid, Ana Fudurić, Fani Grgurić, Enis Husanović, Iva Katić, Josip Pavletić, Matej Pereško i Gabriel Topolnjak.

“Ne mogu opisati koliko smo sretni i ponosni zbog ove nagrade. To nam je potvrda da smo na pravom putu i da dobro radimo to što radimo. Djeca su uživala snimajući ovu video najavu. Oni jednostavno vole kameru, vole snimati i pregledavati ono što se snimalo i nije im bilo teško ponoviti i nekoliko puta scene koje možda nisu ispale najbolje. Puni su ideja i jedva čekaju da krenemo sa novim projektima kad sve ovo završi. Nagrada na ovom natječaju je izlet za cijeli razred, koji je zbog svima nam poznatih razloga odgođen za sljedeću školsku godinu. Također bih htjela zahvaliti svojoj učiteljici Kseniji Sanković,koja me je uvela u svijet montaže i uvijek mi izlazi u susret kad trebam odraditi ovaj dio posla u Kinoklubu Karlovac. Drago nam je da smo svoju školu predstavili u ovako lijepom svjetlu. Eto, hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Ponos i sreda su, ponavljam, neopisivi”, izjavila je voditeljica Medijske grupe, učiteljica Sandra Protulipac Tarabić.

Kao što je Sandra spomenula, video je nastao uz Ksenijinu savjetodavnu i manju tehničku pomoć: “Dala sam učiteljici Sandri nekoliko savjeta i omogudila montažu kod nas u Kinoklubu. Film su snimili mobitelom i to samo potvrđuje da s odličnom idejom ne morate imati vrhunske tehničke uvjete za napraviti originalan dječji film i voljela bih da se više učitelja i profesora usudi raditi filmove s djecom. U Kinoklubu smo okupili skupinu učiteljica, nastavnica i profesorica (da, sve su žene!) koje su u svojim školama pokrenule filmske grupe te svake godine organiziramo specijalizirane radionice za njih, a tijekom godine u različitim oblicima surađujemo i veseli me što sve one kontinuirano rade s djecom. Sandra je posljednja koja se pridružila prije otprilike dvije godine. Radi s velikim entuzijazmom s djecom, uz sve druge aktivnosti snimili su iviše kratkih filmova, a veselim se njihovom bududim uradcima”, rekla je Ksenija.

 

Film možete pogledati na ovoj poveznici: https://vimeo.com/387682512, a ovdje možete pogledati i kako je dio učenika iz Medijske grupe najavio svoj prvonagrađeni video: https://vimeo.com/411077373.