Dan grada Karlovca neće ostati neobilježen, a Dane piva bismo mogli imati cijele godine!

Dan grada Karlovca obilježava se svakog ljeta, a unatoč koronakrizi neće ostati neobilježen, potvrđuju nam u Turističkoj zajednici grada Karlovca. Mogućnosti i načini obilježavanja Dana grada se tek razmatraju, dok su Dani piva gotovo pa isplanirani.

“Razmišljamo da bi brendirali gastronomiju grada Karlovca. Održali smo edukaciju za ugostitelje kako bi cijele godine u ponudi imali recepte s pivom i kako bi Karlovac bio brendiran kao pivska gastro destinacija. Ugostitelji su to dobro prihvatili, pripremaju menije, kako slane, tako i slatke s pivom. Vjerujem da na taj način, kroz ponudu ugostitelja, Dane piva možemo imati cijele godine. Ugostiteljima ćemo tako pomoći vratiti goste.”, rekla je direktorica turističkog ureda Turističke zajednice grada Karlovca, Marina Burić.

Jedna od manifestacija koja se najvjerojatnije neće održati je i Međunarodni festival folklora. No, Turistička zajednica radi na tome da posjetitelje u Karlovac privuče nekim drugim sadržajima. Tako su nastavili online promociju grada Karlovca u još većem intenzitetu nego do sada i to bez utrošenih sredstava što je jedan veliki izazov, priznaje Burić. Naime, financijska sredstva izvornih prihoda koji čine 70 posto svih prihoda su značajno smanjena. Podsjetimo, izvorni prihodi Turističke zajednice su sredstva turističke pristojbe (nekadašnja boravišna pristojba) i turistička članarina. Boravišnu pristojbu uplaćuju posjetitelji koji noće u gradu, a na koje se u ovoj situaciji ne može računati. Turističku članarinu plaćaju svi subjekti koji se bave poslovima vezanim uz turizam i to ovisi o njihovim ukupnim ostvarenim prihodima. U ovoj koronakrizi to je gotovo nikakav prihod. Kako bi se što prije oporavili nakon ovog financijskog sloma, Turistička zajednica privlači goste u Karlovac zanimljivim promotivnim sadržajima.

“Angažirali smo naše agencije i turističke vodiče koji su se rado odazvali. Snimili smo nekoliko video klipova koji pričaju priču o Karlovcu i to je izazvalo jako pozitivnu reakciju. Dobili smo brojne nove pratitelje na Facebook stranici Visit Karlovac. Ja sam sigurna da mnogi od njih jedva čekaju prostor i vrijeme da dođu u realni posjet Karlovcu.”, optimistično je zaključila Marina Burić.