Ozaljska tvrtka pomaže u opremanju medicinskog osoblja i bolnica

Mladi poduzetnik Gordan Razumić iz Ozlja, vlasnik računalne tvrtke za usluge 3D printanja i skreniranja Triderotech, u vrijeme zatvaranja tvrtki, otpuštanja radnika i napuštanja poslovanja uzrokovanog virusom COVID 19, nije stao sa realizacijom novih ideja.

Kako bi olakšao posao i dodatno pomogao u zaštiti medicinskog osoblja u raznim zdravstvenim ustanovama, počeo je pomoću 3D printera proizvoditi zaštitne vizire. U vrlo kratkom vremenskom periodu ovaj mladi poduzetnik isporučio je 20 komada zaštitnih vizira Domu Zdravlja Ozalj, 10 komada Domu zdravlja Karlovac te 10 komada Domu zdravlja Duga Resa. Osim navedenoga, 20 komada zaštitnih vizira poslano je u BioMedicaLab – medicinski labaratorij u Sarajevu. Proizvodnja i isporuka zaštitnih vizira nastavlja se i dalje. Ovaj tjedan u planu je isporuka 20 komada zaštitnih vizira u glavni grad Bugarske – Sofiju, te 30 komada Domu zdravlja Ogulin.

Također dogovorena je i suradnja s ostalim zdravstvenim ustanovama kako u Hrvatskoj tako i u nekim od drugih država Europe. Čak i u doba koronakrize inovativnost i ideje rađaju nove proizvode što govori o snazi i prilagodljivosti našeg poduzetništva.