Otvorena izložba Mladi Karlovački umjetnici u Galeriji Vjekoslav Karas

 

U Galeriji Vjekoslav Karas danas je otvorena nova izložba pod nazivom Mladi Karlovački umjetnici na kojoj svoja djela predstavljaju Alen Sirbubalo i Bojan Kiski.  Nije bilo službenog otvorenja, već je prvi posjetitelj svojim dolaskom otvorio izložbu.

Posljednjih godina mnoštvo je mladih Karlovčana koji su diplomirali na različitim umjetničkim akademijama. U Galeriji Vjekoslav Karas htjeli su im dati priliku da svoje radove predstave u galerijskom prostoru.

Autorica izložbe je voditeljica Galerije „Vjekoslav Karas“ i akademska slikarica Aleksandra Goreta, a likovno oblikovanje izložbe potpisuju Aleksandra Goreta, Bojan Kiski i Alen Sirbubalo.

Izložba slika „Mladi karlovački umjetnici“ bit će otvorena do petka, 26. lipnja, a može se razgledati od utorka do petka u radnom vremenu od 9 do 16 sati i subotom od 10 do 16 sati.

Bojan Kiski 2008. godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, gdje je 2013. diplomirao i stekao zvanje magistra grafike i profesora likovne kulture dok je Alen Sirbubalo 2015. godine diplomirao slikarstvo u klasi prof. Igora Rončevića na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.
Bojan Kiski je Karlovčanima poznat po vlastitom stilu. Njegovi grafički crteži s imaginarnim svjetovima predstavljeni su ranije na nekoliko izložaba, a u Galeriji možete razgledati njegova 32 rada, između kojih je i rad naslovljen „Turanj 18. 10. 1991.“, koji je Satnija Rebels povodom proslave svoje obljetnice 2019. godine darovala Muzeju Domovinskog rata na Turnju.

Alen Sirbubalo ima klasičan slikarski pristup, slika u maniri najbližoj ekspresionizmu i apstrakciji. Na platnima u tehnici akrila polijeva, šprica i gestikulira, a ponekad i kombinira elemente figuracije. Sirbubalo, kao i Kiski, u više navrata svoje djelovanje predstavlja javnosti, a na izložbi u Galeriji prezentira svojih 39 djela. U posljednjim godinama njegova djelovanja vidi se prelazak iz faze u fazu umjetnikova razvoja i napredak u razradi tema. Prije nekoliko godina bila je to faza potpune apstrakcije, a sada se nazire kombinacija figuracije, ekspresionizma i apstrakcije.