Na 17. srijedi Velike pobožnost svetom josipu predstavljena nova pjesma o ovom svecu

Fra Tomislav Glavnik, gvardijan franjevačkog samostana na Svetom Duhu u Zagrebu, predvodio je misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa na sedamnaestu srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu 13. svibnja 2020. godine.  Na kraju misnog slavlja svoju je vjeru svjedočio bračni par Vesna i Davor Terzić iz Rovinja.
U prigodnoj homiliji fra Glavnik je, između ostalog, kazao:

„U ovom Josipovom svetištu želim na poseban način moliti za očeve i muškarce – da budu dostojni poziva na koji ih Bog poziva. Molimo i za majke – da svoje kćeri i sinove odgajaju da budu buduće majke i očevi. Tako postavljena perspektiva budi nam nadu. Muškarce Bog stavlja u perspektivu svećenika, ne da bi im dao čast ni vlast, već da svojim obiteljima pokazuje smjer kako se ide prema Bogu. Da svoju djecu svojim ponašanjem ne ražalošćuju, ne čine ih tužnim, već da djeca budu ponosna na svog oca po čijem se primjeru života stiže u nebo. ”

Pri kraju misnog slavlja svoju je vjeru svjedočio bračni par Vesna i Davor Terzić iz Rovinja. O svetom Josipu kantautor Davor već dulje promišlja: „Naime, prije nekoliko godina mons. Sente me pitao kada ću već jednom napisati pjesmu svetom Josipu, na što sam mu odgovorio kako ne znam pisati po narudžbi, već mi je potrebna inspiracija od Boga. Promišljao sam i promišljano i tako je nastala pjesma koju sam prezentirao rektoru ovog Svetišta pred nekoliko mjeseci. Tada smo dogovarali prezentacije, ali je vrijeme koronavirusa sve odgodilo do danas, vjerujući da dobri Bog dobro zna pravo vrijeme.“

Svima okupljenim Davor Terzić otpjevao je svoju pjesmu o svetom Josipu:

Josipe naš ponizni, glavaru obitelji,
Bogu vjeran poslušan, čuvaj narod hrvatski,
koji tebe odabra, zaštitnikom nebeskim,
bolesne utješiti, umiruće spasiti,
Josipe naš pravedni, prečisti i premudri.