U Karlovcu ponovno kreće kulturni sadržaj – izložba Objekti u Galeriji Zilik

Nakon više od dva mjeseca ponovno kreću kulturna okupljanja. U subotu, 16. svibnja, u Galeriji Zilik otvara se izložba Objekti, autora Mihaela Klanjčića. Otvorenje je u 19 sati.

-Ono što je kod Mihaela Klanjčića drugačije te ujedno možda i najintrigantnije jest njegova mogućnost da spaja nespojivo – mogućnost eklekticizma. Iako se eklekticizam ponekad može činiti kompliciran, nedosljedan ili nelogičan kod Mihaela je jednako primjetan u svim radovima, ne samo u materiji već i u semiotici nazivlja, čime on paradoksalno postaje autorova konstanta, dosljednost. Upravo kao u vrijeme 60-ih, kada je umjetnost, prihvativši postavke  Johnsa, Warhola, Stelle, Newmana, Duchampa, kao i Reinhardta, jasno pokazala da je bezlično – «humano» i beskrajno raznoliko, kao što su to i autobiografske ili figurativne škole. Umjetnost je, željeli mi to ili ne, osobna.”, opisala je koncept instalacije umjetnica Tanja Škrgatić.

Izložba je besplatna i otvorena za sve posjetitelje do 25 svibnja. Posjetitelji će izložbu moći pogledati svakim danom u vremenu od 17 i 30 sati do 19 i 30 sati. S obzirom na još važeće mjere sprječavanja zaraze COVID-19, posjetitelji će izložbu moći posjetiti poštujući preporučene mjere o socijalnom distanciranju.