Krenule prijave za “Rock Filius ligu uz Koranu” – rekreativnu ligu za tenisače

Od 1. lipnja počinje “Rock Filius liga uz Koranu”. Teniski klub Karlovac ovo natjecanje organizira za ljubitelje tenisa u Karlovcu i okolici. Riječ je novoj akciji  109 godina starog  kluba s Korane koji želi rekreativnim tenisačima omogućiti jedinstvenu platformu za druženje i nadmetanje.
-Liga će biti u potpunosti digitalizirana i rezultati će biti osvježavani na dnevnoj bazi. Tablice svake lige bit ćedostupne u bilo kojem trenutku što će, vjerujemo, povećati uzbuđenje igranja za sve natjecatelje, kazao je začetnik lige i član UO TK Karlovac Robert Crevar.
Posebnost lige je ta što će se odvijati u zasebnim jakosnim skupinama. Sudionike će se moliti da procijene u koju od tri jakosne kategorije spadaju. Nakon toga će organizator dodatnim preslagivanjem grupa spojiti igrače čim sličnijih igračkih sposobnosti. Uz to, termine odigravanja mečeva igrači dogovaraju sami kada im to bude odgovaralo, a mogu koristiti i sve pogodnosti predstavljene u akciji “Budi član” –  jeftnije terene za članove kluba, povoljnije pakete termina itd.
Liga će se sastojati od tri jakosna razreda, a unutar razreda moguće je formiranje i više grupa. Unutar svake grupe, u kojima će se nalaziti po deset igrača, igrat će se po principu svatko sa svakim i to dva puta. Tako će svaki igrač odigrati 18 mečeva, a pobjednici i drugoplasirani u grupamaće ili direktno ulaziti u viši jakosni razred ili će, u slučaju da u njihovom jakosnom razredu postoji više grupa, razigravati za pobjednika jakosnog razreda. Istim će se principom određivati i redoslijed na dnu te odrediti koji igrači ispadaju u niži rang.
Prijave su otvorene od srijede, 20. svibnja. Više informacija i formular za prijavu dostupni su na linku , a za sva pitanja tu je i e-mail tkkarlovac@gmail.com. U planu je liga u muškoj i ženskoj konkurenciji. Kotizacija je 100 kuna za članove kluba, a 150 za nečlanove. Pobjednike i drugoplasirane u svakoj razini očekuju sportske nagrade naslovnog sponzora lige, modnog brenda Rock Filius.