Rad na izradi Intervencijskog plana koji bi trebao revitalizirati najugroženiji dio županije

U Uredu župana, u utorak 21. svibnja, održan je sastanak na temu daljnjih aktivnosti po pitanju izrade Intervencijskog plana. Sastanak je predvodila zamjenica župana Martina Furdek – Hajdin uz zamjenika ravnatelja Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije Krunoslava Kralja.

Nakon dovršene Analize područja, koja je potom poslana u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije na pregled, dobivene su upute i preporuke za daljnji rad na dokumentu. Sljedeći korak uključuje prioritizaciju i selekciju projekata s naglaskom na one koji su razvojnog i gospodarskog karaktera. Izradom ovog dokumenta omogućit će se bespovratna sredstva od Europske Unije, a kojim će se revitalizirati najugroženiji kraj Karlovačke županije.

Podsjećamo, Intervencijski plan uključuje grad Slunj i šest susjednih općina Cetingrad, Krnjak, Plaški, Rakovica, Saborsko i Vojnić. Cilj je Intervencijskog plana prepoznati potrebe ovoga područja kako bi se kroz projekte doprinijelo njihovom rješavanju. Također, stvaranjem demografskih i gospodarskih pomaka, stvorit će se stabilniji temelj za daljnji razvoj.