zv ljeto 2

Besplatan ulaz u Muzej na Turnju za Dan državnosti

Povodom Dana državnosti, 30. svibnja 2020. godine, Gradski muzej Karlovac će za sve posjetitelje osigurati besplatan ulaz u Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj.

Posjetitelji će od 10 do 18  sati moći razgledati stalnu izložbu Karlovac 1991.-1995. posvećenu životu u gradu Karlovcu i na karlovačkoj bojišnici tijekom Domovinskog rata. Izložba je smještena u staroj austrijskoj vojarni, zgradi koju su branitelji tijekom Domovinskog rata ironično nazvali Hotel California. Sama zgrada predstavlja jedan od muzejskih predmeta, a stalna izložba je prezentirana na suvremen i interaktivan način što posjetiteljima omogućava samostalno otkrivanje teme i istraživanje.

Dio izložbe posvećen je konstituiranju prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990., a za najmlađe posjetitelje posebno je zanimljiv edukativni kutić u kojem kroz pitalice, slagalice, kviz, mogu učiti o povijesti Domovinskog rata.

U prizemlju zgrade uređena je Spomen soba poginulim karlovačkim braniteljima Domovinskog rata, a u vanjskom dijelu izložbe se može razgledati borbena tehnika, od koje najveći predmet predstavlja lovački zrakoplov MiG-21 bis.

-Sve posjetitelje ljubazno molimo da se prilikom posjeta pridržavaju svih mjera zaštite o kojima će dobiti upute prilikom ulaza u objekte. Od 13.00 do 14.00 sati za vrijeme stanke za dezinfekciju prostora muzej će biti zatvoren za javnost, poručuju iz Muzeja.