Carpe Diem organizira radionicu kermike

Udruga Carpe Diem, nakon stanke uzrokovane epidemijiom COVID19, nastavlja s radom. Prva aktivnost je radionica keramike za djecu i odrasle.

Udruga  je krajem 2019. godine pokrenula radionicu keramike koju je pohađalo 10 polaznika. Zbog epidemije uzrokovane COVID19, aktivnosti su prekinute te sa 1. lipnja krećemo ponovo s radom.

-Radionica keramike namjenjena je svim dobnim skupinama i preporuča se svima koji se žele opustiti u društvu kroz kreativan rad, izraditi predmet od gline te doživjeti proces pretvaranja komada zemlje u umjetničko djelo ili uporabni predmet. Želite li probuditi svoju kreativnost, ne morate biti posebno nadareni. Potrebni su Vam samo entuzijazam i strpljenje, pozivaju iz Udruge.

Kroz radionicu polaznici će se upoznati sa vrstama gline i alatima za obradu, naučiti tehnike modeliranja i ukrašavanja predmeta, suhu obradu predmeta, oslikavanje i glaziranje, slaganje predmeta u peć i biskvitno paljenje, glaziranje pa opet pečenje kada će polaznici ostvariti gotov glazirani keramički predmet. Predviđen je rad u raku tehnici te na grnčarskom kolu.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-maila info@carpediem.hr ili na mob 095 908 6355.