Karlovački ronioci očistili korito rijeke Korane

Klub za Podvodne Aktivnosti Karlovac u suradnji sa Hrvatskim vodama i tvrtkom Aquaterm iz Karlovca su u subotu 4. srpnju odradili tradicionalno čišćenje korita rijeke Korane na Foginovom kupalištu od slapa do betonskog mosta.
Izvađena je veća količina krupnog otpada , uglavnom staklenih boca. Također je pokošena trava u vodi kako bi se kupačima olakšao prilaz u vodu i kako bi samo kupanje bilo ugodnije.

Ronioci KPA Karlovac podvodno raslinje su kosili srpovima i čupali rukama. Zbog uporabe oštrih srpova i brzog zamućivanja vode, posebna pažnja je pridana sigurnosti. Sigurnost je ostvarena tako da je organiziran veliki razmak između ronioca. Istodobno su djelatnici tvrtke Aquaterm na čamcima skupljali to raslinje, koje su kasnije zbrinuli na ekološki prihvatljiv način. Zbog velike količine podvodnog raslinja, čišćenje se fokusiralo na najaktraktivnije lokacije za kupače, na područje oko skakaone, popularnog „cenera”.

Već tradicionalni pomagači, KPA Vodomar iz Duga rese su čistili dno Korane, cijelom površinom Foginovog kupališta. Sudjelovalo je preko 40 ronioca, uz dodatno osoblje na kopnu i u čamcima.