Predsjednik Županijskog SDP-a Ivan Vuković podnio ostavku

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Karlovačke županije Ivan Vuković podnio je ostavku na sve funkcije u stranci, ali i dalje ostaje član iste. Javnosti se nije mogao obratiti ranije, kaže, jer je bio u dvotjednoj samoizolaciji.

“Kao predsjednik Županijske organizacije ne mogu uteći od odgovornosti za rezultat, a odgovornost znači snositi posljedice. Posljedice nisu samo moja krivica, ali ja sam predsjednik Županijske organizacije i kao takav ne mogu pobjeć’ od lošeg izbornog rezultata.” kaže Vuković.

Loš rezultat na izborima i nepovjerenje kolega ključni su razlozi ostavke

“Ne možemo ne vidjeti da su se mediji posljednje dvije godine bavili isključivo sukobima u SDP-u. S jedne strane ekipa koju je doveo Milanović, to su, ja ih zovem neosocijaldemokrati više liberalnog profila nego socijaldemokratskog, a s druge strane bivši drugovi Saveza komunista Hrvatske na čelu s Komadinom i Rajkom Ostojićem koji su opet organizirali svoj tradicionalni način vođenja politike. Taj sukob je rezultirao da naše politike koje su trebale biti prepoznatljive među biračima nisu prepoznate i nije tu kriv ni Bero ni ja ni itko drugi, krivi su oni koji su kreirali takve politike i vodili takve sukobe.”, rekao je Ivan Vuković napominjući kako on sam nije imao povjerenje svojih kolega.

“Na dan izbora moji kolege su otišli na more. Njima je bilo preča otić’ na more nego odradit ono što se od njih očekuje kao predstavnika organizacije. Na primjer, jedan od mojih velikih kolega u bitkama koje sam vodio u SDP-u, Damir Mateljan, je direktno podržavao Zmajlovića, kandidata iz druge županije, direktno. I kako vi tu možete pobijediti.Pa Zmajlović je dobio u Karlovcu više od mene i moje dvije kolegice zajedno. Di je tu povjerenje birača u nas. Nema ga. Prema tome što ja tu tražim.”

Vuković očekuje da će njegovu funkciju predsjednika do lokalnih izbora popuniti jedan od njegovih zamjenika: Stjepan Mikulandrić ili Branko Eremić, a na raspolaganju im je, kaže, i mogućnost provođenja unutarstranačkih izbora.