Generalna skupština Ujedinjenih naroda je 1999. godine donijela rezoluciju o proglašenju Međunarodnog dana mladih te se on kontinuirano obilježava svake godine 12. kolovoza.

Tog dana, u cijelom svijetu, mladi, organizacije mladih te svi koji se bave mladima, obilježavaju ovaj dan na različite načine. Zamišljen je kao prilika da se vladama i drugima privuče pažnju na globalne probleme mladih, prepoznaju njihovi potencijali, slave postignuća i planiraju načini uključivanja mladih u poduzimanje koraka u razvoju društava. Ovogodišnja tema Međunarodnog dana mladih 2020. je  „Angažiranje mladih za globalno djelovanje“- za cilj ima istaknuti načine na koje angažman mladih na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini obogaćuje nacionalne i multilateralne institucije i procese.

U situaciji izazvanoj COVID19 pandemijom, udruga Carpe Diem organizira međunarodnu online konferenciju s temom centara za mlade na kojoj će raspravljati na koji način su se centri za mlade prilagodili novo nastaloj situaciji i na koji način dolaze i rade sa korisnicima. Na konferenciji sudjeluju centri za mlade iz Hrvatske, Portugala, Slovenije i Crne Gore.

Upravo zbog pandemije mnoge aktivnosti centara za mlade pa tako i Centra za mlade u Grabriku su svedene na minimum te je to razlog zbog kojeg udruga Carpe Diem pokrenula novu verziju centra za mlade – Centar za mlade 2 GO.

Osnovna ideja „novog“ Centra za mlade je održavanje aktivnosti na otvorenom te sljedeća aktivnost koju organiziraju je radionica japanskog jezika koju vodi  nova volonterka iz Bugarske Demetra Dimitrova. Radionica je namijenjena svima koji žele naučiti osnove japanskog jezika i pisma kroz igre, videe, diskusiju i kvizove. Glavni fokus radionice je upoznavanje s osnovama japanskog jezika: čitanje i pisanje, pozdravljanje, korisne svakodnevne fraze i upoznavanje japanske kulture u aspektima koji sudionike najviše zanimaju. Radionica je besplatna, a počinje 18.8.2020. u 19 sati u McDonald’s učionici na otvorenom.