U Karlovcu sedam pozitivnih na COVID 19

U posljednja 24 sata, od 107 pristiglih nalaza sedam je osoba pozitivno na SARS CoV 2. Radi se o 4 mlađe osobe, 3 ženske i jedna muška osoba te dvije muške osobe srednje životne dobi i jedna starija muška osoba. Dvije osobe su kontakti prethodno oboljele osobe. Šest navedenih osoba su iz okolice Karlovca.

Jedna starija muška osoba koja ima prebivalište na području Primorsko goranske županije i hospitalizirana je u OB Karlovac trenutno živi u Velikoj Kladuši u Bosni i Hercegovini od kuda je i došla u OB Karlovac. O tome je obaviješten HZJZ koji će proslijediti obavijest nadležnim službama u BiH. Za ostale 4 osobe epidemiološka obrada je u tijeku. Ukupno je do sada na području Karlovačke županije oboljelo 120 osoba od COVID-19.

U samoizolaciji se nalaze 122 osobe. Inspekcija Stožera civilne zaštite Karlovac je 14.08.2020. izvršila nadzore devet ugostiteljskih objekata, osam noćnih klubova te dvije trgovine u Karlovcu. Usmena upozorenja dobila su dva ugostiteljska objekta. Na području Duge Rese nadzor je izvršen u četiri ugostiteljska objekta pri čemu nije izdano ni jedno pismeno ili usmeno upozorenje.