Internetske prijevare – mladić poslao mobitel i novac nepoznatom muškarcu kao zamjenu za drugi mobitel, na kraju ostao bez svega

U Policijskoj postaji Karlovac jučer je zaprimljena prijava 28-godišnjaka da ga je nakon što je na jednoj internetskoj stranici oglasio prodaju ili zamjenu mobitela kontaktirala nepoznata muška osoba s kojom je dogovorio zamjenu mobitela uz novčanu nadoplatu. Nakon što je 28-godišnjak poslao mobitel i novac nepoznatom muškarcu, povratno nije zaprimio drugi mobitel, a više ne može ni stupiti u kontakt s muškarcem. Materijalna šteta veća je od 4.000 kuna. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

Iz PU Karlovačke ovim putem upozoravaju građane da budu oprezni prilikom internetske kupovine ili prodaje predmeta, posebno ukoliko kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe. S obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak.