Šestero novih pozitivnih na COVID 19 u Karlovačkoj županiji

Tijekom jučerašnjeg dana u Karlovačkoj županiji je testirano 94 osoba, od čega 14 u Ogulinu. U posljednja 24 sata od ukupno testiranih osoba njih šestero  je pozitivno na COVID-19, četiri žene i dva muškarca i uglavnom se radi o mlađim osobama. Četiri osobe su kontakti već prije oboljelih osoba, jedna osoba se vratila s godišnjeg odmora na moru, a za  jednu osobu za sada nije utvrđen izvor zaraze. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Dvije osobe su s područja Karlovca, jedna je osoba iz općine Draganić,  jedna iz općine Barilović, jedna  iz Ogulina te jedna osoba iz Lasinje.

Do sada su u Karlovačkoj županiji ukupno oboljele 152 osobe. Na hospitalizaciji u Općoj bolnici Karlovac se i dalje nalaze dvije muške osobe.  U samoizolaciji se nalazi 193 osobe.

Inspekcijski nadzor Stožera Civilne zaštite Karlovac za 19. kolovoza  proveden je u tri benzinske postaje, jednoj ribarnici, tri ugostiteljska objekta, četiri trgovine i jednoj tvrtki. Za sve nadzore su sačinjene bilješke i izdano je jedno usmeno upozorenje – za tvrtku.