Karlovački nogometaši sutra u 20 sati dočekuju momčad Ponikvi

Prva tekma nove sezone, a pojedini igrači pozitivni na koronu!

Nogometni klub Karlovac 1919 u novoj sezoni nastupa u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi središte. Karlovčani u prvom kolu na Čavlekovom stadionu sutra od 20 sat dočekuju momčad Ponikvi iz Zagreba. Hoće li uspjeti izboriti pobjedu i upisati prve bodove- teško je reći , s obzirom na to da nastupaju vidno oslabljeni.

 

Trener Matija Štefančić na otvaranju Treće hrvatske lige središte, zagrebačke Ponikve doćekat će, nažalost, bez osmorice igrača. U klub je naime ušao koronavirus koji je u sekundi poremetio planove i otežao slaganje udarne momčadi.

Sve smo tempirali na to prvo kolo, ali nažalost nećemo moći računati na čak osmoricu igrača. Da nas se to dogodilo prije možda dvije godine, ne bismo skupili još sedmoricu za igranje, no ove godine imamo 28 igrača na raspolaganju, složit ćemo dobru ekipu za sutra i suprotstaviti se Ponikvama kako najbolje možemo u ovom trenutku. Neki od tih igrača vjerojatno neće biti na raspolaganju ni za sljedeće kolo protiv Trešnjevke, ali prvenstvo ima 34 kola i nadam se da ćemo se tijekom prvenstva kompletirati i izaći na pravi put”, istaknuo je trener Štefančić.

Karlovački nogometaši inače su s pripremama za novu sezonu krenuli poprilično rano- već početko m srpnja, prije samog otvorenja stadiona. Odigrali su 7 pripremnih utakmica i gotovo su svi igrači bili na rapolaganju.