Tradicionalni Međunarodni susret starodobnih vozila

Povijesna postrojba Karlovački počasni vod ZNG-91. i Oldtajmer klub Zlatni kotač iz Zagreba organiziraju tradicionalni 18. međunarodni susret starodobnih vojnih vozila u Republici Hrvatskoj, koju će se održati 5. rujna na Trgu bana Jelačića u Karlovcu.

Okupljanje sudionika i gostiju ovogodišnjeg Susreta je od 8 do 10 sati na Trgu bana Jelačića, a od 10 do 18 sati je program obilaska dijela crte bojišnice između Korane i Mrežnice, u prostoru međurječja iz razdoblja Domovinskog rata. Ove je godine Susret skraćen i pojednostavljen zbog Epidemioloških mjera i savjeta Stožera CZ KŽ. Susret se trebao održati u svibnju ali iz poznatih razloga je premješten za rujan.

-Čast nam je pozvati Vas na ovogodišnje druženje a na kojem obilježavamo 25. obljetnicu veličanstvene operacije „Oluja“, kojom smo oslobodili većinu okupiranih prostora Republike Hrvatske i 29. obljetnicu ustrojavanja većine postrojbi Hrvatske vojske iz razdoblja Domovinskog rata. Ovom našom manifestacijom uklapamo se i u karlovački slogan: «Karlovac grad susreta» kao i županijski slogan „U središtu zbivanja“, poručuju iz Povijesne postrojbe Karlovački počasni vod ZNG-91.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Susreta je tvrtka „HS Produkt“ a predsjednik Organizacijskog odbora je Marko Vuković.