Karlovačke rukometašice spremne za početak nove natjecateljske sezone

Seniorke RK Škola rukometa Karlovac odigrale su sinoć u dvorani na Borlinu prijateljsku, pripremnu utakmicu protiv ekipe Udarnika iz Velike Gorice te su slavile s 38:33.

Pobjeda Karlovčanki ni u jednom trenutku nije bila upitna pa je trener Dražen Keča mogao dati priliku svim igračicama i procijeniti na čemu još eventualno treba poraditi do početka prvenstva.

Kapetanica ekipe Kristina Vuković i Lucija Stepić očekivano su postigle najviše pogodaka- zajedno su 19 puta zatresle mrežu. Tandem je to koji će zasigurno i ove godine ponijeti puno odgovornosti na svojim leđima te biti pravi uzor mlađim suigračicama. Da su u dobroj formi, pokazale su i Petra Bačić, Petra Medved, Ivana Kučinić i vratarka Patricija Keča koja je svoj prostor obranila čak 13 puta.

Inače, djevojke iz Udarnika na samom su vrhu treće lige, prije nekoliko mjeseci bile su na sigurnom putu prema povratku u drugoligaško društvo no onda je, zbog situacije s koronavirusom, HRS prekinuo aktualnu sezonu bez priznavanja postignutih rezultata.

Uprava nije dugo tugovala, počeli su sa žestokim pripremama za novu sezonu i isti cilj, a doveli su i novog trenera, Tomislava Mesarova. U velikogoričkom sportu ostavio je dubok trag, što kao igrač HRK Gorica, što kao trener i sigurno će dostojno zamijeniti dosadašnjeg trenera Josipa Mesnika koji je sad odlučio u potpunosti se posvetiti radu u školi rukometa ŽRK Udarnik, kvalitetnom razvoju igračica i pronalasku novih talenata.