Ema Hodak osvojila zlato na Hrvatskom veslačkom prvenstvu 2020.

Nakon „sušne“ godine u regatnim natjecanjima veslača, od četvrtka 10.-tog do nedjelje 13.-tog rujna održano je Hrvatsko veslačko prvenstvo za kadete, juniore, seniore i veterane 2020. Uz „Mjere za održavanje športskog natjecanja za vrijeme Hrvatskog veslačkog prvenstva uz prisustvo gledatelja“, isto se održalo u Zagrebu na regatnoj stazi Jarun, a u organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza u suradnji s Veslačkim savezom Zagreba.

Prvenstvo je započelo u četvrtak eliminacijama za kadete i kvalifikacijama za finala prvog dana juniora, a završilo je u nedjelju finalima „A“ i „B“ seniora i finalom veterana.

Nakon mnogobrojnih eliminacijskih utrka i repasaža, desetorica veslača i veslačica Veslačkog kluba Korana pod vodstvom trenera Zlatka Katušina i Daria Šabića, postigli su slijedeće rezultate:

Najbolji rezultat postigla je u A finalu kadetkinja „B“ Ema Hodak i ponovila prošlogodišnji rezultat osvojivši zlatnu medalju kao prvakinja Hrvatske među 16 natjecateljica.

U finalu A u kategoriji kadetkinja „A“ iznenadila je i druga Koranina veslačica Dora Kranjčec osvojivši 5. mjesto.
U muškoj konkurenciji najzapaženiji bio je Igor Šušnjar koji je u finalu A u kategoriji lakih juniora osvojio brončanu medalju i među 17 natjecatelja bio je treći. To nije bilo sve od Igora te je među juniorima „B“ bio drugi u finalu B, a osvojio je i prvo mjesu među lakim seniorima ali u finalu B. Imao je najnaporniji raspored te je u četiri dana odvozio šest utrka.

Također u konkurenciji lakih juniora natjecao se i Mauro Bauer osvojivši 4. mjesto u B finalu.

Mario Konjevoda sudjelovao je u dva A finala te je među juniorima „A“ zauzeo 6. mjesto, a među seniorima 5. mjesto Pobjednik utrke bio je Martin Damir inače proslavljeni hrvatski olimpijac i ponajbolji veslač. Izborivši A finale Gabriel Licitar bio je šesti među kadetima „A“ uz sudjelovanje 24 natjecatelja.

Među „dvojcima na pariće“ posade Roman Romčević / Luka Ranitović i Jan Latković / Josip Jakšić osvojili su četvrto odnosno peto mjesto u finalu B u kategoriji kadeta „A“ među 20 posada.

Iz Veslačkog kluba Sabljaci Izabela Poljančič je među kadetkinjama „B“ bila peta u finalu A, a Lana Vujasin četvrta u finalu B među kadekinjama „A“.

Za vrijeme prvenstva, točnije u subotu 12. rujna, održana je i Izborna sjednica Vijeća klubova za novo mandatno razdoblje 2020 – 2024 godina. Izabran je novi stari predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza – Branimir Bašić.