Slaćanin: SNV provocira- 13 rezervista bili su okorjeli četnici!

Nije dugo trebalo čekati na reakciju karlovačkih branitelja na najavljeni parastos Srpskog narodnog vijeća u ponedjeljak 21. rujna, na godišnjicu događaja iz ’91. kada je ubijeno 13 srpskih rezervista JNA na Koranskom mostu za što je osuđen hrvatski specijalac Mihajlo Hrastov.

Predsjednik Udruge Specijalne jedinice policije Grom Karlovačke županije Josip Slaćanin samo je jedan od hrvatskih branitelja koji zahtijevaju od nadležnih institucija Grada Karlovca i Karlovačke županije da spriječe komemorativni skup za 13 ubijenih Srba koji Srpsko narodno vijeće planira održati na Koranskom mostu. Naime, branitelji ovaj potez SNV-a smatraju provokacijom.

“Iskreno, gledamo na ovo kao na provokaciju jer je to totalno nepotrebno. Svi znamo što se dogodilo na Koranskom mostu ’91. godine. Da nije bilo našeg pripadnika Mihajla Hrastova, koji je inače član naše udruge i pripadnik postrojbe Specijalne policije Grom od prvog dana, Karlovac bi pao, a Hrvatska bi bila prepolovljena. Naš je čovjek u tom trenutku napravio najviše što je mogao i za nas Karlovčane je on više heroj nego zločinac.”, rekao je Josip Slaćanin.

Svi oni koji su ’91. bili u Karlovcu dobro se sjećaju što se zaista događalo. “13 rezervista, kako ih naziva Srpsko narodno vijeće, bili su okorjeli četnici koji su bili spremni zauzeti grad i tko zna što još napraviti”, kaže Slaćanin.

Branitelji su složni u tome da komemoraciji SNV-a nije mjesto na mostu.

“Most je simbol otpora prema agresorima, a znamo tko su bili agresori- srpski dobrovoljci koji su htjeli zauzeti grad Karlovac, most je linija s koje smo branili taj grad.” završio je Slaćanin pozivajući sve Karlovčane i branitelje da pokažu nezadovoljstvo ako se komemoracija, usprkos njihovim zahtjevima, održi. Nezadovoljstvo će iskazati pojavivši se na Koranskom mostu u ponedjeljak 21. rujna u 8 i 30 sati.