Dodjela oznaka Bed@Bike

Na cikloturističkom odmorištu kod Čavlekovog stadiona potpisani su ugovori i dodjela oznaka Bed&Bike za iznajmljivače iz Karlovačke županije koji su zadovoljili standard kvalitete za cikloturistički smještaj.

Karlovačka županija je uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta napravila Pravilnik o standardu kvalitete Bed & bike za smještajne kapacitete koji su namijenjeni cikloturistima. U okviru tog projekta je sačinjena i standardizacija te proizvedene oznake koje su uručene turističkim iznajmljivačima koji su zadovoljili standarde.

Ukupno je u prvom krugu dodijeljeno 17 oznaka, od kojih je samo jedna sa pet zvjezdica, ostale su sa četiri i tri zvjezdice. Jedan od dobitnika oznake je i Matija Pijevac, vlasnik Turističke agencije Kamat Adventure i apartmana Kamat Retro u Karlovcu.

Standardizacija je podijeljena unutar 3 kategorije. Za dobivanje tri zvjezdice potrebno je imati pitku vodu, wifi mrežu, spremište za bicikle i osnovni alat za popravak istih. Treba nadalje imati i prostor  za pranje bicikala te prostor za sušenje robe i opreme. Kako standardi rastu, dodani su i novi sadržaji u pogledu aktivnosti. Dakle,onaj tko u slučaju lošeg vremena može omogućiti dodatne aktivnosti poput wellnessa,taj može dobiti i više zvjezdica.

Najveći broj zvjezdica, njih pet, zasad ima samo Seosko domaćinstvo Srce prirode Srakovčić.

 

Inače,sve ove prezentirane aktivnosti dio su provedbe i rada na županijskoj strategiji razvoja turizma koju podupire i Ministarstvo konkretnim financijskim sredstvima.

Iz Županije pozivaju i druge ugostiteljske djelatnike sa smještajnim kapacitetima da se prijave i da postanu vlasnici ovih oznaka i standardizacije Bed&bike .